Spelregels

Hoe eenvoudig het spelen van bingo online ook lijkt, toch zijn er veel regels aan verbonden die men als beginnend speler maar beter goed kan weten. Om veilig en goed het spel te spelen zal men zich aan deze regels moeten houden. Maar men moet ze dan eerst wel kennen. Om hieraan tegemoet te komen zullen we proberen een uitleg te geven van de belangrijkste regels waar de speler zich aan moet houden. Om mee te beginnen zijn er al meerdere spelsoorten bij bingo online. Het spel kan worden gespeeld met 75 ballen en met 90 ballen. Dan is er nog het spel Keno, maar bij dit spel speel je alleen tegen de computer en heb je geen medespelers.

We beperken ons tot de 75 ballen en 90 ballen variant waar de speler steeds speelt tegen andere spelers. Als eerste moeten er bingo kaarten worden aangeschaft. Deze kaarten kan men kopen, en zijn geldig voor een spel. De kaart is voorgedrukt met het woord BINGO in horizontale of verticale richting en bevat in 5 rijen 15 voorgedrukte cijfers, of van 1 tot en met 75 of van 1 tot en met 90. Op de bingo site kiest men nu voor een kamer om te spelen, deze wordt bepaald door de kostprijs van de kaarten. Door de site wordt dan automatisch of zelfs nog handmatig ballen getrokken met een cijfer erop.

Komt het getrokken cijfer overeen met een cijfer op een van je kaarten, mag je dit cijfer op de kaart markeren. Op het moment dat een van de spelers met het laatst getrokken nummer de kaart vol heeft, heeft hij of zij gewonnen. Het kan ook zijn dat er prijzen zijn voor het vol hebben van een verticale of horizontale lijn cijfers. Als dat gebeurd heeft de speler BINGO, en wint hiermee de afgesproken prijs. Bij elke inleg wordt een deel van de inleg gestort in een jackpot. Deze jackpot is te winnen wanneer een speler zijn kaart vol heeft na een van te voren bepaald aantal trekkingen.

Is er bijvoorbeeld afgesproken dat de jackpot valt als iemand zijn kaart vol heeft na laten we zeggen 40 trekkingen, en jij hebt de kaart vol bij het negenendertigste cijfer, dan win je de jackpot. Deze pot kan dan wel eens behoorlijk wat geld bevatten, wat het komt niet vaak voor dat iemand zijn kaart vol heeft na 40 cijfers, dus de jackpot werd steeds weer meer gevuld. Zo een goede jackpot kan wel eens meer dan 10.000 euro bevatten. Het spelen van bingo volgens de bingo online spelregels kan dus zeer zeker wel eens een zeer winstgevende zaak zijn.