Record jackpot zorgt voor Lotto-mania

19 oktober 2010

Afgelopen zaterdag was het zover, de grootste jackpot ooit zou zeker gaan vallen. Maar liefst 36 miljoen euro zat er in de jackpot van de Lotto. Reden genoeg voor het grootste deel van Nederland om alle statistieken van winkansen te negeren en onder het motto van “hij zal maar vallen” naar de dichtsbijzijnde sigarenzaak te rennen om 6 getallen en een kleur te voorspellen. Ik kon natuurlijk niet achterblijven. Raar eigenlijk, want als geen ander weet ik, dankzij allerlei kansberekeningen die mij vroeger op school al werden toegeworpen, dat de kans om 6 getallen en een kleur goed te voorspellen ongeveer 1 op 48 miljoen is!!! Bij voorbaat kansloos dus, maar toch valt ie af en toe, en deze zaterdag zeker. Dus kan ook ik dat geluk hebben, en ik besluit om 10 rijtjes in te vullen en voor 15 euro dat life-changing bedrag binnen te harken.
Omdat de jackpot al een jaar niet is gevallen is het bedrag inmiddels opgelopen tot 36 miljoen en in de statuten van de Lotto staat dat de jackpot er nu ook daadwerkelijk uit moet, omdat deze al een jaar niet is gevallen. Ook als niemand alle zes de getallen en de kleur juist voorspeld heeft dan nog wordt de jackpot uitgekeerd, maar verdeeld onder de mensen die alleen de 6 getallen goed hebben.
Natuurlijk mis ik de uitzending van de trekking van deze historische lottotrekking, maar gelukkig biedt het internet de oplossing. Hier kan ik op de officiële lotto-site precies zien of ik iets gewonnen heb en zo ja hoeveel. Eigenlijk wil ik het moment nog even uitstellen om de teleurstelling tegen te gaan en het dromen over de 36 miljoen nog even te verlengen. Maar dit hou ik natuurlijk niet vol en snel controleer ik mijn 10 rijtjes. Verder dan 3 getallen goed kom ik niet en 4,50 euro is de gigantische prijs die daarvoor staat. Helaas, ik behoor niet tot de gelukkigen.
Maar niet getreurd, ik hoef niet een week te wachten op het vallen van de ballen, want tegenwoordig heb ik nog een leuk tijdverdrijf gevonden. Eerlijk is eerlijk, de spanning van de kans op het winnen van 36 miljoen wordt niet geëvenaard, maar het is wel heel leuk en elke keer weer spannend. Ik heb namelijk ingelogd op Mariabingo en speel hier mijn eigen lottotrekking cq bingospel met Maria Bingo. En weliswaar geen jackpot van 36 miljoen, maar wel hele andere mooie prijzen. Leuk om te spelen en gelukkig zo vaak ik maar wil en niet 1 keer in de week op zaterdagavond……

Previous post:

Next post: